esmaspäev, 1. november 2010

Kaneelisaiakesed


Tuli jube kaneelisaiakeste isu ja mõtlesin, et teeks ühe väikese portsu. Kuna välja ei viitsinud minna, siis tegin kodus olevatest ainetest.

Kogus: umbes 15 saiakest (oleneb, kui laiad rullid lõigata)

Pärmitaigen
25 g presspärmi
3 dl vett
1 dl suhkrut (lisaks siis 2 tl suhrut pärmi vedeldamiseks)
1/2 tl soola
8 dl jahu
3 sl võid (võib ka margariini kasutada)

Täidis
50 g võid
kaneeli
kakaod
rosinaid (mul olid kodus Jumbo rosinad - hästi mõnusad suured)
4 sl suhkrut
1 muna

Taigna jaoks hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa vesi ja piim, siis suhkur ja sool ning lõpuks jahu. Sõtku tainas ühtlaseks massiks ja lõpuks lisa sulatatud või. Raputa kergelt üle jahuga ning kata kauss rätikuga. Oota kuni tainas on kerkinud. Seejärel saad juba küpsetama hakata :)
Rulli taigen sobivaks suuruseks ning kata sulatatud võiga, seejärel lisa suhkur, kaneel, kakao ja rosinad. Usun, et veel eriti hea tuleb kui lisada näiteks pisikeste tükikestena shokolaadi või komme (nt oravakese omi).
Seejärel keera taigen rulli ja lõika umbes 2-3 cm paksused kettad ja tõsta pannile. Määri munaga ja ahju 180 kraadi juurde 20 minutiks.

Eriti maitsvad on otse ahjust tulnuna koos külma piimaga :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar