laupäev, 28. jaanuar 2012

Krõbe ahjukartul

Ahjukartul ... nämma ... Kuid täna oli aeg proovida ahjukartuli tegemist sutsukene teistmoodi. Olin kuulnud, et ahjukartuli saab mõnusalt krõbedaks ka mannaga. Jah tõesti, täitsa geniaalne ju. Ise poleks ma ehk selle peale nii pea tulnud.


Esmalt keetsin kooritud ja kolmeks lõigatud kartulid. Nii umbes paar kilo. Keetsin umbes 8 minutit. Kartuli sort oli Laura, mida meie pere üldiselt eelistab. Lisasin ka vette natukene soola.
Kui kartul sai keedetud, siis kallasin vee ja lasin ilma kaaneta umbes 5 minutit seista. Lisasin 4 spl mannat ja loksutasin edasi ja tagasi kartuleid kaane all.

Eelnevalt olin ka ahju kuuma pannud umbes 225 kraadi juurde. Kallasin kartulid õliga määritud pannile, maitsestasin soovitud maitseainetega (näiteks seekord maitsestasin soola ja pipraga) ning küpsetasin umbes 35 minutit, kuni kartulid said mõnusalt krõbedaks ja pruuniks.
Ja voila nagu meie peres öeldakse ehk et aeg sööma hakata :)

Juurde tegin veel ahjuliha ja porgandeid. Järgmisel korral proovin ära ka porgandid mannaga. Seekord veel ei risikund, et kui kartul läheb aia taha, siis vähemalt saab pere porgandist söönuks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar