reede, 13. jaanuar 2012

Kollane kõrvitsasai

Eliise -Miia sai sünnipäevaks ühe suure kõrvitsa...Nämma...Ilus suur kollane kõrvits. Sellest kõrvitsast sai ikka kohe mitu mitu rooga nii Eliise-Miia, kui ka paar vürtsisemat meie mehega.
Aga siin siis kõrvitsasai. Algne retsept pärit siit








200 ml kõrvitsapüreed ( nt 500 g puhastatud kõrvitsat ahjus küpsetada ning püreestada)
2 spl tumedat siirupit
0,5 dl õli
450 g jahu
0,5 tl soola
1 pulk pärmi
100 g riivitud juustu
muna
seemneid (kõrvitsa-, päevalille- ja seesamiseemneid)


Sulatasin pärmi vähese suhkruga, lisasin kõrvitsapüree, õli ja siirupi. Segasin korralikult läbi ning lisasin jahu soolaga. Sõtkusin seni kuni tainas kausi äärtest lahti tuli ja tekkis kerge läige.
Lasin kerkida umbes 1,5 tundi.

Lisasin juustu ja vormisin sobiva saia. Lasin veel kerkida ahjuplaadil umbes pool tundi. Seejärel pintseldasin munaga ja katsin seemnetega.
Küpsetasin ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.

Maitseb kuumalt super hästi.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar