laupäev, 14. jaanuar 2012

Kohupiimane martsipanikattega kook

Mõtlesin täna, et teen mehele õlle kõrvale ühe koogi (no see oli nali ikka :) ). Kook sai päris hea... üle ootuste, sest üldiselt mulle martsipanikattega koogid eriti ei maitse. Martsipani valsin seekord Kalevi pakitud martsipani.






Biskviit:
5 muna
2 dl suhkrut
1 dl kuuma vett
3 dl jahu

Vahustasin munad suhkruga. Lisasin vaikselt kuuma vee, ise pidevalt segades. Lisasin sõelutud jahu. Kallasin segu vormi (26 cm) ja küpsetasin 180 kraadi juures 25 minutit


Täidis:
mustikamoos
400 g kohupiimapastat
2 dl 35% koort
250 g hapukoort
vaniljesuhkrut
tuhksuhkrut
apelsini-virsiku mahla

Lõikasin jahtunud biskviidi seekord kaheks (tavaliselt lõikan kolmeks). Immutasin kergelt mahlaga ja katsin moosiga. Vahustasin vahukoore. Segasin kohupiima ja hapukoore, lisasin vaniljesuhkrut 2 tl ja tuhksuhkrut maitse järgi (kohupiim ja moos on ilma suhkruta mul). Lisasin vahustatud koore ja segasin. Kallasin 2/3 täidisest kahe piskviidi vahele. Ülejäänuga katsin ääred ja pealmise pinna.

Panin külmkappi vähemalt 6 tunniks.


Kaunistuseks:
300 grammi martsipani
shokolaadi









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar