reede, 11. november 2011

Pähkikool karamelli ja shokolaadiga

Ja ongi käes 10.november ja Eliise-Miia sai 11 kuuseks. Õudne kui kiiresti ikka aeg läheb. Tõesti, tõesti ...suisa lendab. Tegemist oli siis ka viimase minisünnipeävaga ehk siis peaproov emmele koogiküpsetamise osas ja lapsele küünadle puhumise osas.

Seekordseks koogiks valisin mõnusalt pähklise, karamellise ja shokolaadise koogi Tuuli blogist.
Kooki oli imelihtne teha ja maiste oli selline mõnusalt magus ja soe kakao või kange kohv juurde ja voilaa (nagu mulle öelda meeldib :))



Põhi:
200 grammi maapähkleid
1,5 dl pruuni suhkrut
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit

Röstisin ahjus 1 tl soolaga pähklid, selleks kulus siis aega umbes 10 minutit ning temperatuuriks 160 kraadi. Eemaldasin pähklitelt koored ja peenestasin kohviveskis. Segasin munad, küpsetuspulbri ja purustatud pähklid. Kallasin segu vormi, mille olin katnud küpsetuspabeiga ja määrinud õliga. Küpsetasin põhja 30 minutit 180 kraadi juures. jahutasin põhja.

Karamelli vahekiht:
2 dl suhkrut
100 ml vahukoort

Kallasin suhkru pannile ja kuumutasin pidevalt segades suhkru vedelaks. Seejärel kallasin vahukoore ja segasin ühtlaseks massiks. Kallasin kiirelt karamelli jahtunud põhjale.

Shokolaadi glasuur:
Sulatasin 100 grammi mõrudat shokolaadi vesivannil ja lisasin 2 spl vahurkoort. Kallasin vedela shokolaadi karamelli kihile. jahutasin ning lõikasin tükkideks. Loomulikult võib kooki ka oma maitse järgi kaunistada. Mina kaunistasin suhkrumassist kujukestega, mille voolisin ise.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar