esmaspäev, 28. november 2011

Kringel rosinate, kaneeli, shokolaadiga ning jõhvikate ja martsipanigaga

Oeh...möödas on mõnus nädalavahetus, kuhu sisse mahtus kenasti ära ka küpsetamine. Nii mõnus oli jälle köögis askeldada ja head - paremat teha. Seekord sai siis katsetatud kringli tegu. Eks seda oli ennegi tehtud, kuid seekord leidsin väga isuäratava blogi sisse kande siit .

Katsetasin siis nii kaneeli, rosinate kui ka natukene jõhvikatega,

Endale meeldis kõige rohkem puhas rosina, kaneeli ja kerge shokolaadi täidisega kringel. Teiseks variandiks proovisin jõhvikate ja martsipaniga, kuid see jäi minu silimis selgelt esimesele alla :)






Aga retsept siis siia ka:

250 ml vedeliku (mina panin pool leiget vett ja leiget piima)
30 grammi pärmi
500 grammi jahu
2 munakollast
70 g võid
1 tl soola
100 grammi suhkrut
1 muna määrimiseks

Segasin piima-vee hulka pärmi ning pool jahu kogust. Segasin korralikult läbi ning jätsin 30 minutiks rätiku alla sooja kohta seisma.
Seejärel vahustasin suhkruga munakollased. Lisasin vahustatud suhkru-muna segu eelkergitatud taignale. Seejärel lisasin soola, ülejäänud jahu ning sõtkusin ning lisasin sulatatud või. Sõtksuin veel ning raputasin jahu kergelt peale ning panin rätiku alla 2 tunniks kerkima.

Kaneeli-shokolaadi täidis:
kaneel,
suhkur,
shokolaad,
fariinisuhkur,
rosinad,
või

Jõhvika-martsipani täidis
jõhvikaid,
martsipani,
võid







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar