teisipäev, 15. november 2011

Kirsi-kohupiimakook

Meie peres oli esimest korda isadepäev. Eliise-Miiaga meisterdasime kaardi ja valasime jalajälje kipsi. Tahakski mainida, et kaardi meisterdamine oli päris huvitav: lihtne ja lõpp tulemus väga lahe. Karbi sisse panime sobiva suurusega valge joonistuspaberi, pisikesed kuulikesed (sobivad ka kivikesed) ja seejärel mõned tilgad guazzvärvi. Kivikesi tuleb siis värvi sees edasi-tagasi veeretada. Võib ka juurde teist värvi panna. Soovikorral võib ka teisest paberist šabloone kasutada, siis jääb šablooni alt paber valgeks.





Aga koogist ka mõned read. Väga lihtne kook, lõhn ajab juba hulluks ja maitses ei pea pettuma. Need oleksid märksõnad, mis seda kooki iseloomustavad.

1 pk Erika tordipulbrit
100 grammi võid

Näpi tordipulber ja või korralikult ära. Kata 3/4 või ja tordipulbri massist küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhi (26 cm).

Tee valmis täidis, milleks läheb vaja:
1 purk kompotikirsse või külmutatud kirsse (umbes 600 grammi). Külmutatud kirsid sulata ja nõruta.
400 grammi kohupiima
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
2 muna

Sega omavahel kohupiim ja munad, lisa suhkur ja vanillisuhkur. Sega ning kõige lõpuks lisa kirsid. Kalla täidis koogipõhjale ning kata järgijäänud või-tordipulbri puruga.
Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar