teisipäev, 21. veebruar 2012

Kakukesed kohupiima ja kerge vahukoore boonusega

Selle aasta vastlatralli ja pika liu tähistamiseks tegime kukleid kohupiima ja väikese vahukoore boonusega.

Retsepti lisan ka varsti :) Hetkel siis nosimine täieshoos ja ühe käega pole kuigi hea toksida.



Ja lõpuks ka retsept, muidu tulevad juba uued söögid peale :) Fotokas on juba ootel paar head kooki ja üks mõnus soolane soe toit.

Aga siis asja juurde ...

Taigen umbes 15'le kakukesele.

3 dl vett+piima
25 g pärmi
1 dl suhkrut
terake soola
1 tl kardemoni
pool muna
8 dl jahu
50 pehmet võid


Sulata pärm paari teeluiskatäie suhkruga. Lisa vedelik ning sega juurde veel muna. Nüüd võid lisada suhkru ja suula ning kardemoni. Sõelu jahu ning sõtku. Lisa kõige lõpuks pehme või ning sõtku veel. Veereta kausis taigen palliks ja raputa kergelt jahu. Jäta 2 tunniks rätiku alla sooja kohta kerkima.

Veereta taignast pikk vorst ja lõika see parajateks juppiteks. Vooli käe vahel ilusad pallid ning pane pannile veel umbes 20 minutiks kerkima. Määri munaga. Küpseta 225 kraadi juures umbes 20 minutit.

Jahuta kakukesed. Lõika kaan pealt ja uurista auk.



Täidis:
70 g martsipani
3 dl moosi (mustsõstav+vaarikas)
400 g kohupiimapastat
1 dl vahukoort
3 spl tuhksuhkrut

Pane kakukeste aukudesse martsipani, mille oled eelnevalt uuristatud saia puruga kokku mätsinud. Lisa moos. Vahusta vahukoor. Teises kausis sega kohupiim suhkruga ning seejärel lisa vahustatud koor. Sega ning tõsta moosiga kaetud kakukestesse. Võid veel ka täidise peale moosi lisada. Kaunista tuhksuhkruga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar