laupäev, 4. veebruar 2012

Iirise-kohupiimakook

Imeliselt maitsev suutäis. Kook, mis läheb kindlasti lähiajal kordamisele. Kuna lapsega on nii palju põnevaid toimetamisi pidevalt, siis kirjutan retsepti kiirelt ära ja rohkemaks hetkel aega ei ole.






Põhi:

200 g digestive küpsiseid
50 g võid

Sulata või ning purusta küpsised peeneks. Sega küpsiste hulka või ning sega. Vooderda küpsetuspaberiga koogivorm (24 cm). Kalla küpsised vormi põhja ja vajuta lusikaga küpsiste puru kinni. Pane külmkappi kuni teed täidist.

Täidis:

400 g kohupiimapastat
200 g toorjuustu
4 muna
4 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
100 g hapukoort

Vahusta kohupiimapasta ja toorjuust. Lisa munad, suhkur ja hapukoor. Sega korralikult läbi
Kalla küpsistega kaetud koogivormile. Küpseta 50 minutit 180 kraadi juures.
Jahuta kook ja hoia üleöö külmkapis.

Kate:
150 g iiriseid
2 spl võid
3 spl piima
2 spl suhkrut
100 g pähkleid

Sulata iirised suhkru, piima ja võiga vee vannil. Kui iirused korralikult sulanud, siis kalla segu külmikust võetud koogile. Kaunista pähklitega ning hoia veel umbes tunni jagu külmkapis.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar