kolmapäev, 28. märts 2012

Meie pere uus lemmik - fondüü

Sain sünnipäevaks pisikese fondüü komplekti ja no šokolaadi ikka kulub 100 ja 200 grammi kaupa :)




Vaja läheb:

100 g tumedat šokolaadi
2 spl vahukoort
tunde järgi Vana Tallinnat
erinevaid puuvilju (banaan, pirn, apelsin, viinamarjad)

Sulata vee-vannil šokolaad, lisa vahukoor ja Vana Tallinn. Serveeri puuviljadega.

pühapäev, 25. märts 2012

Topeltšokolaadiga toorjuustukook

Vot see on alles üks ülimaitsev kook. Kuna toorjuustukooke teeme üldiselt pidupäevaks, siis seekord tähistasime selle koogiga mu ema sünnipäeva :)

Koogi valmistamine võttis sutsu ikka aega, kuid oli seda väärt.

Retsept pärit ajakirjast "Toit & Trend", jaanuar-veebruar 2012.

Siin retsept minupoolsete mugandustega :)



Vaja läheb:

Põhi:
175 g digestive küpsiseid
50 g võid
1 spl kakaod

Purusta küpsised. Sega hulka sulatatud või ja kakao.
Kata küpsetuspaberiga kaetud koogivorm ja pane kuni täidise valmistamiseni külmkappi.

Täidis:
200 g tumedat šokolaadi
600 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast
2, dl hapukoort
1/2 dl Vana Tallinnat
1 tl kakaod
Savoiardi küpsiseid

Sulata veevannil šokolaad. Sega toorjuust ühtlaseks, lisa suhkur, munad (mina mikserdasin munad toorjuustu sisse), hapukoor. Võta umbes 2 dl segu ära ja jäta ootele. Sega eraldi tassis Vana Tallinn ja kakao ning kalla sulatatud šokolaadi hulka, sege korralikult läbi. Kalla segu täidise hulka. Kalla umbes 1 cm paksune kiht tumedat täidist koogi põhjale. Aseta nüüd ringjalt Savoiardi küpsised. Kalla äärtesse ja küpsiste vahele eelnevalt võetud valge täidis. Kalla õrnalt peale ülejäänud tume täidis. Küpsetada 160 kraadi juures 1 tund.
Jahuta kook ja hoia üleöö külmkapis.

Hommikul tee peale kate.

100 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
2 tl tumedat siirupit

Sulata veevannil sokolaad koos vahukoore ja siirupiga. Sega ühtlaseks ning nirista koogile.





Ja mõnusalt kange ja soe kohv või kakao kõrvale ning hea seltskond loomulikult ka!



Peentangu puder

Kuna meie oleme hirmsad pudru armastajad, siis postitan ühe lihtsa peentangu pudru retsepti ka.

Valmib ahjus ise. Seega imelihtne teha.

Vaja läheb:
Klaas tangu ja umbes kolmveerand potti vett. Maitsesta vastavalt soovile. Mina eelistan soola ja sutsu ka suhkrut. Ahjus küpseb umbes 1,5 tundi ja 160 kraadi juures.





kolmapäev, 14. märts 2012

Külviaeg

Külvasime Eliise-Miiaga basiiliku, salati ja tomati.

Meie toimetused nägid, siis sellised välja













Sünnipäevaks

Salatiks tegin midagi Caesari salati sarnast.

Vaja läheb:
200 g Hellmans'i majoneesi
2 spl Dijoni sinepit
2 spl basiiliku pestot
3 spl Worcestershire'i kastet
500 g jääsalatit
5 viilu saia
400 g kanafileed
300 g kirsstomateid
Parmesani
soola ja pipart

Segada omavahel majonees, sinep, pesto Worcestershire'i kaste, sool ja pipar. Lõikuda jääsalat.
Röstida ahjus kuubikuteks lõigatud saiad, millele on piserdatud õli.
Praadida kanafilee ning maitsestada.

Segada jääsalat eelnevalt kokku segatud kastmega. Lisada kanafilee, saiakuubikud ning tomat, juust. Segada.





Juustu - singikringel

25 g pärmi
1,5 dl leiget vett
400 g jahu
1 spl suhkrut
40 g võid
1 muna
1 tl soola
300 g juustu
majoneesi
400 g sinki
basiilikut, pipart, soola





Sulatada pärm leiges vees. Sõeluda soola ja suhkruga segatud jahu. Sõtkuda, lisada muna ja seejärel või. Jätta umbes 2 tunniks kerkima.

Riivida juust, viilutada sink. Segada juust majoneesiga. Majoneesi võiks olla nii palju, et juust oleks korralikult majoneesine. Majoneesi-juustu segule lisada soola, basiilikut, pipart.

Rullida taigen ristkülikuks. Määrida juustu-majoneesi seguga. Lisada singiviilud. Põimida ning määrida munaga, Küpsetada 200 kraadi juures 30 minutit


Koogiks - iirise - kohupiimakook





Palju Õnne !!!!


Šokolaadivulkaan


See oli üks eriti mõnus suutäis Naistepäeval. Kusjuures seda sõime alles kell 22.00. Seega järgmine päev sai päris pikk käru tiir tehtud.






Kuus kooki:

170 g šokolaadi
150 g võid
160 g tumedat suhkrut
75 g jahu
4 suurt muna
veidi kakaod

Sulatada või. Määrida vormid võiga ning katta kakaoga. Ülejäänud või hulka panna sulama šokolaad. Vahustada munad suhkruga. Lisa hulka jahtunud või ja šokolaadi segu. Vahusta veel. Sõelu hulka jahu ning vahusta madalatel pööretel veel natukene. Kalla segu vormidesse ning küpseta 180 kraadi juures 10 minutit.
Šokolaad peab keskelt vedel olema. Serveerida koheselt ning eriti maitsev on jäätisega.



Kohupiimakreem

Nüüd on küll mul terve posu pilte tehtud ja söödud toitudest tehtud...Nii et tuleb mitu postitust.

Siin siis üks õhtune magustoit ja et väga rammus poleks siis kasutasin hapukoore asemel jogutit. Nimelt lapsepõlves tegime seda ikka hapukoorega :)

Vaja läheb:
200 g kohupiimapastat
300 g maitsestamata jogutit
2 spl kakaod
suhkrut maitsejärgi




Segada kõik ained omavahel kokku. Peale pisike torts sulatatud shokolaadi.