pühapäev, 25. märts 2012

Topeltšokolaadiga toorjuustukook

Vot see on alles üks ülimaitsev kook. Kuna toorjuustukooke teeme üldiselt pidupäevaks, siis seekord tähistasime selle koogiga mu ema sünnipäeva :)

Koogi valmistamine võttis sutsu ikka aega, kuid oli seda väärt.

Retsept pärit ajakirjast "Toit & Trend", jaanuar-veebruar 2012.

Siin retsept minupoolsete mugandustega :)



Vaja läheb:

Põhi:
175 g digestive küpsiseid
50 g võid
1 spl kakaod

Purusta küpsised. Sega hulka sulatatud või ja kakao.
Kata küpsetuspaberiga kaetud koogivorm ja pane kuni täidise valmistamiseni külmkappi.

Täidis:
200 g tumedat šokolaadi
600 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast
2, dl hapukoort
1/2 dl Vana Tallinnat
1 tl kakaod
Savoiardi küpsiseid

Sulata veevannil šokolaad. Sega toorjuust ühtlaseks, lisa suhkur, munad (mina mikserdasin munad toorjuustu sisse), hapukoor. Võta umbes 2 dl segu ära ja jäta ootele. Sega eraldi tassis Vana Tallinn ja kakao ning kalla sulatatud šokolaadi hulka, sege korralikult läbi. Kalla segu täidise hulka. Kalla umbes 1 cm paksune kiht tumedat täidist koogi põhjale. Aseta nüüd ringjalt Savoiardi küpsised. Kalla äärtesse ja küpsiste vahele eelnevalt võetud valge täidis. Kalla õrnalt peale ülejäänud tume täidis. Küpsetada 160 kraadi juures 1 tund.
Jahuta kook ja hoia üleöö külmkapis.

Hommikul tee peale kate.

100 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
2 tl tumedat siirupit

Sulata veevannil sokolaad koos vahukoore ja siirupiga. Sega ühtlaseks ning nirista koogile.





Ja mõnusalt kange ja soe kohv või kakao kõrvale ning hea seltskond loomulikult ka!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar