300 g kookoshelbeid
2 sl maisitärklist
1 sl sidrunimahla
1 tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
400 g kondenspiima (suhkruga)
Kaunistamiseks:
200 g tumedat šokolaadi
Sega esimesed viis komponenti suure lusikaga hästi läbi. Lisa 300 g kondenspiima ja sega kätega tihkeks taignaks. Kui segu on pude ega anna hästi vormida, lisa vähehaaval kondenspiima juurde.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Veereta kuhjaga supilusikatäis segu märgade kätega palliks, seejärel vormi piklikuks kangiks. Lao küpsised plaadile paarisentimeetriste vahedega.
Küpseta ahjus 175° juures 18–20 minutit, kuni pind on kergelt pruunistunud. Tõsta koogilabidaga restile jahtuma.
Sulata tükkideks murtud šokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannis. Kasta kangid kolmandiku võrra sulanud šokolaadi sisse ja lase restil paar tundi tarduda. Säilita toatemperatuuril õhukindlalt suletud karbis, iga maiusekihi vahel küpsetuspaber.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar