esmaspäev, 3. oktoober 2011

Aune Õunakook

Üks päris hea kook, mida mu ema tegi, kui Pärnust tulime. Lihtsalt võrratu kook. Antud kook läheb nüüd kordamisele ja ehk saan ka pildi õhtul teha. Tõesti hästi maitsev kook.
Retsept on pärist Maalehest



(Retsept on mõeldud suurele ahjuplaadile ja ikka tõesti suurele ;)).

Põhi
250 g võid
1,5 dl suhkrut
4 munakollast
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 sl piima

Kate
4 munavalget
2 dl suhkrut
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia; Exquisa)
200 g hapukoort
2 tl vanillsuhkrut
2 sl tärklist
õunu
3–4 sl fariinsuhkrut

Põhja jaoks vahustage toasoe või suhkruga, ükshaaval vahustage juurde munakollased. Lisage
omavahel segatud kuivained ning kõige viimasena piim. Lükake tainas märja käega
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali. Põhjale laotage tükeldatud õunad, neile riputage
fariinsuhkur.

Katte jaoks segage toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja kartulijahu ühtlaseks massiks,
millele lisage altpoolt üles segades kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kallake segu õunte
peale ning küpsetage 175° juures 40–45 min.
Eriti hea on see kook vaarikatega. Vaarikad pange koogile kõige peale (mitte vahu alla). Suhkrut
rohkem lisada pole vaja.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar