teisipäev, 18. jaanuar 2011

Triinu versioon kräsupea

Meie pisike printsess Eliise-Miia sai kuuseks ja selleks oli plaan teha lastepärane kook. Kuna kustiannet pole mulle antud, siis otsustasin teha ühe siilikese vanast heast kräsupeast. Põhja tegin tumeda ja katteks siis hele biskviit.



Hele põhi
2 muna
1,5 klaasi jahu
1 klaas suhkrut
1 tk küpsetuspulbrit
200 ml hapukoort

Esmalt vahustasin munad suhkruga. Seejärel lisasin jahu ja küpsetuspulbri. Kõige lõpuks hapukoore. Seejärel valasin taigna ahjuplaadile ning küpsetasin 180 kraadi juures seni kuni pealt oli biskviit kuldpruun.

Pruuni põhja tegemiseks läheb vaja samu materjale nagu heledal põhjal ainult juurde lisasin 3 spl kakaod.

Kui põhjad küpsetatud ja jahtunud, siis lõikasin tumedast põhjast välja siili kuju. Seejärel tükeldasin heleda põhja kuubikutseks ja lisasin ka tumeda põhja järele jäänud tükid. Segasin juurde hapukoore 800 grammi. Kindlasti peaks olema 20% -line.

Seejärel katsin tumeda põhja mustikatega ja panin biskviidi ja hapukoore segu selle peale. Kaunistasin siili shokolaadi ja küpsise puruga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar