teisipäev, 18. jaanuar 2011

Kohupiima-kondentspiima kook

Otsisin Eliise-Miia katsikuteks uut kooki. Kuna ise shokolaadi süüa ei tohi hetkel, siis saigi selline valik tehtud. Retsepti leidsin Ragne blogist. Peaks ütlema, et tulemus oli nagu Leiburi Prantsuse kohupiimakook, mis meie perele ka väga maitseb. Teen seda kooki kindlasti veel.

Põhi
125 g võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 tl suhkrut
3 spl vett

Kate
3 muna
400 g kohupiimapastat
400g kondentspiima
150 g toorjuustu
1tl vanillisuhkrut

Esmalt tegin valmis põhja, milleks segasin kõik ained omavahel käega kokku. Tainas jääb parajalt sõrmede külge kinni. Seejärel katsin taignaga 24 cm vormi põhja. Kuna tainas jäi kätele kinni, siis tegin käed vahepeal veega märjaks. Seejärel küpsetasin 200 kraadi juures põhja umbes 10 minutit.

Katte tegemiseks segasin munad ja toorjuustu. Seejärel lisasin kohupiima ja kondentspiima ja
1 tl vanillisuhkru. Segasin kõik omavahel läbi ja kallasin vormi. Seejärel küpsetasin 180 kraadi juures 50 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar