teisipäev, 7. detsember 2010

Kohupiima-vanilje stritsel



Otsisin siin juba mõnda aega head stritsli retsepti ja juhtusin Ragne blogisse, kust leidsingi ühe sobiva variandi. Algne retsept on siin, mina aga otsustasin natukene koonerdada võiga. Üldiselt ma väga rammusaid toite ei tee ja kui võimalik siis ikka rasvainega koonerdan.



Kogus: 2 suurt stritslit

Taigen
25 g presspärmi
3dl piima ja vee segu
1/2 muna
1 dl suhrut
1 tl soola
9 dl jahu
50 g võid


Täidis
150 g võid
400 g kohupiimapastat
1 dl suhrut
2 dl vaniljekastmepulbrit (kõige parem on Ekströms, mida kulub kaks pakki)
2 spl vaniljesuhkrut

Määrimiseks 1/2 muna

Esmalt valmistasin taigna. Pärmis sulatasin 2 tl suhkruga vedelaks. Seejärel lisasin piima ja vee segu ning pool muna. Segasin korralikult läbi ja lisasin suhkru, soola ja järk-järgult jahu. Sõtkusin tainast niikaua kuni enam kausi külge ei jäänud. Siis lisasin eelnevalt sulatatud või ja segasin uuesti läbi. Peale raputasin jahu ja jätsin kerkima 1,5 tunniks rätiku alla.

Kui tainas oli kerkinud valmistasi täidise. Sulatasin või ja segasin kohupiimapastaga, lisasin suhkru, vaniljekastmepulbri ja puhta vanilje. Segasin korralikult läbi, antud täidis jääb suhteliselt kõva.
Seejärel võtsin pool taignast ja rullisin ristkülikuks. Keskele lisasin poole kringli täidisest 3/4 ja lõikasin taigna servadest ribad nagu näha pildil.


Sejärel põimisin ribad ja jätsin 15 minutiks kerkima. Seejärel määrisin munaga ja 1/4 täidisest panin veel stristli peale (põimitud ribade äärte vahele). Küpsetasin 180 kraadi juures umbes 30 minutit.
Peale raputasin hiljem tuhksuhkrut ja mulle maitses antud stritsel jahtunud kujul külma piimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar