neljapäev, 29. detsember 2011

Šokolaadi muffinid kirssidega

Armas Jõuluvana või tegelikult usinad Päkapikud olid kingikotti pannud muffini vormid. Ja neid tuli ju kohe ka katsetada. Valisin retsepti suure hoolega. Kas magusad või hoopis soolased? No nii palju häid retsepte leidsin. Kuid teadsin, et üheksks komponendiks võiksid olla kirsid ja teiseks komponendiks loomulikult šokolaad.

Seega valmisid sellised muffinid, mis maitsesid imehästi ja mees pakus kindlasti homseks ka neid (kui vaatame seda asja veel ... ;))




Retsept:
15 muffinit

1oo grammi võid
200 dl suhkrut
2 muna
3 dl jahu
1 dl kakaod
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
60 grammi tükeldatud šokolaadi
300 grammi kirsse

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa juurde munad ning vahusta veel natukene. Lisa juurde šokolaad ning sega. Kuivained sega omavahel ning kalla segule juurde. Sega korralikult läbi. Lisa juurde kirsid ning tõsta vormidesse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuskil 15-20 minutit.

Kaunista kas šokolaadi või tuhksuhkruga.


teisipäev, 27. detsember 2011

Kommid

Sai siis natukene ka kallitele sõpradele midagi maitsvat jõuluvana kingkotti poetamiseks tehtud :)

Kommide puhul mul tegelikult retsepti polegi. Uurisin erinevaid retsepte ja siis tegin lõpuks ikka umbes...nii et täpseid koguseid ma sulle öelda ei oska.


Täidiseks sulatasin šokolaadi veevannil ja lisasin 35% koort silma järgi (palju oleneb ka shokolaadist, kuid umbes 200 g šokolaadi peale 1 dl). Kuna tahtsin proovida erinevaid täidiseid, siis jagasin šokolaadi erinevatesse kaussidesse. Ühte lisasin juurde röstitud ja hakitud pähklite segu ja teise purustasin selga kakao küpsiseid. Kolmandasse kaussi ei lisanud midagi. Panin segud külmkappi tahenema, kuni šokolaadist sai kuule veeretada.


Katteks sulatasin tumeda šokolaadi ja kastsin pallid sinna sisse.
Kolmandas kausis oleva šokolaadi sisse peitsin terved pähklid, mille katsin veel martsipaniga ja peitsin veel ka konjakis hoitud kuivatatud kirsse.


Kaunistamiseks: riivitud valget šokolaadi ja pähkleid või hoopis kakaod









Eliise-Miia 4. ja 5. sünnipäevakook

Eliise-Miia 4. ja 5. sünnipäevakoogist sai valitud meie pere lemmik küpsisekook. Retsepti leiab siit



Eliise-Miia 4. ja 5. sünnipäevakook

Eliise-Miia 4. ja 5. sünnipäevakoogist sai valitud meie pere lemmik küpsisekook. Retsepti leiab siit

Eliise-Miia 3. sünnipäevakook - New York'i juustukook

Ehk siis kolmandaks koogiks sai tehtud kunnide kunn nagu paljud küpsetajad armastavad seda kooki kutsuda:)




Algne retsept võetud siit:


Põhi:
3 dl jahu
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 grammi võid
3 spl jahu
1 sidruni koor ja mahl


Täidis:
800 grammi toorjuustu
300 grammi hapukoort
3 dl suhkrut
1,5 tl vaniljesuhkrut
5 muna
2 munakollast

Põhja jaoks segan kuivained ja lisan või. Näpin või kuivainetega ühtlaseks puruks. Katan tekkinud puruga koogivormi (26 cm) ja panen 10 miutiks külmkappi.


Seejärel on aeg asuda valmistama täidist, mille tarbeks segan kokku kõik täidise ained.
Kallan täidise põhjale ja küpsetan ahjus 200 kraadi juures 1 tund 30 minutit. Ahjud on küll erinevad, kuid soovitan panna ahju koogi alla ka kausiga vee ning ahju ukse vahele jätta pisike ava.


Kaunistatud maalitud martsipaniga



Eliise-Miia 2. sünnipäeva kook


Nagu eelmises postituses sai juba öeldus, siis Eliise-Miia 1. eluaasta täitumist sai tähistatud mitmes jaos ja 2. kook siis kohupiima-kondentspiimakook, mille retsept asub siin




Kaunistuseks elevant suhkrumassist. Valget suhkrumassi toonisin mustika mahlaga ja täitsa kena toon tuli.








Eliise-Miia 1. sünnipäeva kook - juustukook virsikutega

Meie Nöpsik Eliise-Miia sai 10. detsembril juba tervelt ühe aastaseks. See aasta on nii kiirelt ning imeliste sündmuste saatel möödunud. Esimene pööramine, esimesed sammud ja esimesed sõnad.
Selle kõige auks sai kokku peetud 5 sünnipäevapidu.

Esimese peo tordiks sai valitud juustukook virsikutega. Retsept pärineb siit






Põhi:

50 grammi võid
150 grammi digestive küpsiseid

Täidis:
1 suur purk virsikukompotti
450 grammi toorjuustu
3 muna
3 spl tärklist
1 dl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
1 sidruni mahl

Kate:
250 grammi hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Põhja jaoks sulata või ja purusta küpsised. Küpsiste purustamiseks kasutan mina pudrunuia ja kui ikka väga laisk olen, siis panen kilekotti ka pudrunuia otsa, et rasvaseks ei läheks nui :)
Segan või purustatud küpsiste hulka. Kui korralikult läbi segatud kallan põhjamaterjali vormi (26 cm) ja vajutan kõvasti kinni. Panen 10 minutiks külma.




Nüüd teen valmis täidise. Selleks:
1. püreestan virsikud
2. vahustan toorjuustu suhkruga, lisan sidrunimahla ja munad
3. segan tärklise ja kaneeli ning lisan toorjuustu segule
4. segan juurde püreestatud virsikud
5. kallan segu põhjale ja küpsetan 180 kraadi juures 1 tund

Katte jaoks segan hapukoore ja suhkru ning vaniljesuhkru. Kallan katte koogile ja küpsetan veel 5- 10 minutit.

Jahutan koogi ja panen ööseks külma.

Kaunistuseks suhkrumassist karud.