teisipäev, 18. jaanuar 2011

Triinu versioon kräsupea

Meie pisike printsess Eliise-Miia sai kuuseks ja selleks oli plaan teha lastepärane kook. Kuna kustiannet pole mulle antud, siis otsustasin teha ühe siilikese vanast heast kräsupeast. Põhja tegin tumeda ja katteks siis hele biskviit.



Hele põhi
2 muna
1,5 klaasi jahu
1 klaas suhkrut
1 tk küpsetuspulbrit
200 ml hapukoort

Esmalt vahustasin munad suhkruga. Seejärel lisasin jahu ja küpsetuspulbri. Kõige lõpuks hapukoore. Seejärel valasin taigna ahjuplaadile ning küpsetasin 180 kraadi juures seni kuni pealt oli biskviit kuldpruun.

Pruuni põhja tegemiseks läheb vaja samu materjale nagu heledal põhjal ainult juurde lisasin 3 spl kakaod.

Kui põhjad küpsetatud ja jahtunud, siis lõikasin tumedast põhjast välja siili kuju. Seejärel tükeldasin heleda põhja kuubikutseks ja lisasin ka tumeda põhja järele jäänud tükid. Segasin juurde hapukoore 800 grammi. Kindlasti peaks olema 20% -line.

Seejärel katsin tumeda põhja mustikatega ja panin biskviidi ja hapukoore segu selle peale. Kaunistasin siili shokolaadi ja küpsise puruga.


Kohupiima-kondentspiima kook

Otsisin Eliise-Miia katsikuteks uut kooki. Kuna ise shokolaadi süüa ei tohi hetkel, siis saigi selline valik tehtud. Retsepti leidsin Ragne blogist. Peaks ütlema, et tulemus oli nagu Leiburi Prantsuse kohupiimakook, mis meie perele ka väga maitseb. Teen seda kooki kindlasti veel.

Põhi
125 g võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 tl suhkrut
3 spl vett

Kate
3 muna
400 g kohupiimapastat
400g kondentspiima
150 g toorjuustu
1tl vanillisuhkrut

Esmalt tegin valmis põhja, milleks segasin kõik ained omavahel käega kokku. Tainas jääb parajalt sõrmede külge kinni. Seejärel katsin taignaga 24 cm vormi põhja. Kuna tainas jäi kätele kinni, siis tegin käed vahepeal veega märjaks. Seejärel küpsetasin 200 kraadi juures põhja umbes 10 minutit.

Katte tegemiseks segasin munad ja toorjuustu. Seejärel lisasin kohupiima ja kondentspiima ja
1 tl vanillisuhkru. Segasin kõik omavahel läbi ja kallasin vormi. Seejärel küpsetasin 180 kraadi juures 50 minutit.